Activiteiten

In de maanden maart tot en met december organiseren de vrijwilligers van Infopunt Keent een struinwandeling onder leiding van gids. De wandeling met een gids gaat door het hele gebied. Na afloop staat er koffie en thee klaar in het infopunt.

Data: 13 augustus / 10 september / 8 oktober / 12 november en 10 december 2017
Tijd: 10.00 - 13.00 uur
Locatie en parkeren: Informatiepunt Keent, Zuijdenhoutstraat 2 in Keent (nabij Ravenstein)
Reserveren is niet nodig

Keent in zomerse sferen ...
Natuurgebied Keent is gehuld in fraaie kleurrijke zomerse tinten. Brabants Landschap organiseert zondag 13 augustus een struintocht door het gebied. Het Rondje Keent gaat door het gehele gebied en begint om 10.00 uur in het infopunt aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Onderweg is er veel aandacht voor de zomerse natuur en het oerrundproject van Stichting Taurus. 

... struinen over onverharde paden en dijken
De maandelijkse wandeling op de 2e zondag van de maand, gaat veelal over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij slecht weer. Neem ook een verrekijker mee.

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa.

Struintocht
Vrijwilligers van Brabants Landschap
 organiseren de maandelijkse struintocht door het natuurgebied. Een natuurgids geeft uitleg over het gebied en er is ook volop aandacht voor het oerrund en de nieuwe natuur in Keent. De runderen en Exmoorpony's zorgen er voor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

Voor meer informatie
René van den Heuvel, coördinator vrijwilligers Keent, te bereiken via telefoonnummer 06 57 01 83 01 of e-mail: ramvdheuvel@home.nl.