Infocentra

Kom meer te weten over natuur in één van onze infocentra

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg heeft wisselende exposities over planten en dieren op en rond het Markiezaat. En er worden iedere maand diverse activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd, mede dankzij een groot team van enthousiaste vrijwilligers.

Infopunt Fort Altena

In het torenfort is tijdens de Week van het Landschap 2012 het eerste infopunt van Brabants Landschap geopend. U kunt hier meer te weten te komen over de natuur en werkzaamheden van Brabants Landschap in het Land van Heusden en Altena.

Infopunt Kasteel Tongelaar

In 2013 is in de toren van Kasteel Tongelaar een informatiepunt ingericht. Hier krijgen de bezoekers een kijkje in het leven van das en ree. Op de benedenverdieping is in 2016 een ruimte ingericht waar informatie verkrijgbaar is over zowel de natuur in de omgeving van het landgoed als de cultuurhistorie, gepresenteerd door stichting Myllesheem.

Infopunt Kasteel Heeswijk

April 2016 is in aan de muur van de voormalige museumwinkel een prachtige wand ingericht met touchscreen. Hier krijgen de bezoekers informatie over het landgoed en kasteel, recreatiemogelijkheden en de natuur in Heeswijk-Dinther. Ook kunnen kinderen op het touchscreen spelletjes spelen en foto's bewonderen.

Infopunt Keent

Sinds 1 januari 2015 is in de vrijgekomen boerderij naast Wim de Kleijn een informatiepunt ingericht. De boerderij biedt daarnaast ook huisvesting aan kantoor en slagerij Stichting Taurus en vormt het startpunt voor excursies. Hier krijgen de bezoekers informatie over de grootschalige natuurontwikkeling, recreatiemogelijkheden en de natuur in Keent.

Buitenlokaal Haanwijk

Voor iedereen die georganiseerd naar buiten wil, hebben wij het buitenlokaal bedacht. Zo’n buitenlokaal is een ideaal startpunt voor elke excursie of scholenactiviteit. Binnen is meer informatie te vinden over de cultuurhistorie, flora en fauna van dit gebied en een lekkere kop koffie of limonade. Zet één stap naar buiten en je bent in de echte Brabantse natuur.

Natuurpoort Roovertsche Leij

Op zondag 18 oktober 2015 is ‘Drink- en Eeterij Roovertsche Leij’ officieel geopend als Brabantse Natuurpoort. De locatie maakt hiermee onderdeel uit van een Brabantbreed netwerk van 24 locaties. Het netwerk van Brabantse Natuurpoorten groeit naar 30 locaties in 2016.