Activiteiten

Nederland Zoemt organiseert op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag. Met z’n allen aan het werk voor de wilde bij. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er dan bijenhotels gebouwd en steilwandjes aangelegd. De voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) moet in dat weekend worden verbeterd door planten te zaaien en struiken te planten.

Ze zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 385 soorten is bedreigd.

Waar?
De Bijenwerkdag wordt in heel Nederland georganiseerd, er zijn ruim 200 locaties! In Brabant wordt op 13 locaties gewerkt aan de ondersteuning van wilde bijen. Onder andere in Bergen op Zoom, Breda, Goirle, Den Bosch en Nuenen gaan vrijwilligers aan de slag. Op een aantal locaties is hulp van jong en oud van harte welkom! Dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Doe jij mee? Schrijf je in op www.nederlandzoemt.nl

Locaties in Brabant

Wat is Nederland Zoemt?
LandschappenNL, Naturalis, IVN  en Natuur & Milieu slaan de handen ineen. Met maar één doel. De wilde bij moet zich hier thuis voelen. Omdat hij de ruimte heeft om te nestelen en genoeg plek om eten te vinden. Samen laten we Nederland zoemen voor de wilde bij.
Nederland Zoemt is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.  

 NPL logo 2013 Mogelijk gemaakt door RGB7