Activiteiten

Zondag 27 augustus organiseert Brabants Landschap weer een rondwandeling over de buitenplaats onder begeleiding van een gids. Tijdens deze wandeling krijgt u tevens een rondleiding in de Villa Mattemburgh. Natuurlijk worden de tuinen hierbij bezocht, maar er zal speciale aandacht zijn voor de zogenaamde Fürst Pückler bloemenperken. De bekende "taart" aan de straatkant van het landgoed met daarvoor de gestileerde zwanen.

Datum: Zondag 27 augustus 2017
Tijd: 14:00 uur - 16.00 uur (aanvang om 13.30 uur)
Parkeren: Antwerpsestraatweg 181 in Hoogerheide
Kosten: € 6,-per persoon. Beschermers Brabants Landschap krijgen € 3,- korting

Let op: dit is de laatste publiekswandeling van dit jaar in verband met verbouwingswerkzaamheden op het landgoed. 

Mattemburgh wordt gerekend tot de vijf gaafst bewaard gebleven stijltuinen van ons land. Tijdens de wandeling zal er speciaal aandacht zijn voor de zogenaamde Fürst Pückler bloemenperken. De bekende "taart" aan de straatkant van het landgoed met daarvoor de gestileerde zwanen. In het bed worden duizenden bladplanten en dus géén bloeiende planten verwerkt. Deze planten worden grotendeels in de eigen kwekerij opgekweekt.

Ook de witte metalen boogjes zijn karakteristiek voor het ontwerp, dat is geïnspireerd door Pückler op de Mattemburgh. Geniet na uw wandeling door de Franse en Engelse stijltuin van een heerlijke lunch of diner in restaurant Orangerie Mattemburgh. 

  • De wandelingen worden geleid door deskundige gidsen.
  • Inclusief rondleiding Villa Mattemburgh 
  • U hoeft zich vooraf niet aan te melden.
  • De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren.

Voor meer informatie en reserveren voor rondleidingen met groepen: 
Via Orangerie Mattemburgh, info@orangeriemattemburgh.nl of tel.: 0164 - 66 08 34