Activiteiten

Op zaterdag 1 juli organiseert Brabants Landschap samen met IVN Groene Zoom, Vogelwerkgroep en natuurvereniging Namiro de opening van de laatste twee BeleveNissen Aarde en Water tijdens de eerste editie van De Kraaijenbergdag. De ‘nis’ waar het element ‘aarde’ centraal staat, is financieel mogelijk gemaakt door Shell Moerdijk en wordt om 11.00 uur op feestelijke wijze geopend door boswachter Erik de Jonge samen met Shell Moerdijk.

Datum: Zaterdag 1 juli 2017
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Parkeren: Bezoekerscentrum De Kraaijenberg, Fianestraat 21, Bergen op Zoom
Deelname is gratis. Reserveren is niet nodig.

Van 10.00 tot 17.00 uur is er van alles te beleven bij Bezoekerscentrum De Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Bekijk diverse demonstraties van een houtkunstenaar en sculptuurzager, kom mee nestkastjes timmeren of ga mee op stap met de boswachter!

BeleveNis Aarde:  een reis door de aardlagen
In de oude koeienstal van De Kraaijenberg bevinden zich vier ‘nissen’. Twee nissen (vuur en lucht) zijn inmiddels gerealiseerd. De BeleveNissen aarde en water worden op dit moment ontwikkeld. Door een financiële bijdrage van Shell zal de nis “Aarde” o.a. aandacht worden besteed aan het voorkomen en ontstaan van fossiele brandstoffen in de aardlagen en aan de duurzame manier van energie opwekken. Doel van de BeleveNis Aarde is de bezoeker deelgenoot maken van de leuke dingen die in de aarde verstopt zitten.

Programma
Op het terrein van De Kraaijenberg is een informatiemarkt aanwezig met stands van Brabants Landschap, IVN Groene Zoom, Vogelwerkgroep en natuurvereniging Namiro. Anton Klijnsmit, houtkunstenaar en woodcarver, verzorgt de gehele dag demonstraties sculptuurzagen. Vorig jaar juli maakte Klijnsmit prachtige houtsculpturen zoals een lepelaar en zeearend die voor educatieve doeleinden te bewonderen zijn bij het bezoekerscentrum. Voor kinderen is er ook van alles te beleven! Timmer je eigen nestkastje, speel het lepelaarspel of spot de lepelaarkolonie vanaf een hoge uitkijkpost. Wil je met een groepje iets doen? Sluit je dan aan bij de ‘kriebelbeestjes’ of ‘vogel’ wandeling en leer alles over wat kruipt en vliegt. Wandel- en natuurliefhebbers bieden we een excursie onder leiding van (IVN-) gids of boswachter aan. Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en gaat over onverharde paden. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. U kunt even lekker bijkomen op het terras onder het genot van heerlijke drankjes uit de streek!