Activiteiten

Op zaterdagavond 28 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. Dit is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor de schoonheid van een donkere nacht en als oproep om spaarzamer en slimmer met verlichting om te gaan. Extra bijzonder dit jaar is dat we op meerdere locaties activiteiten georganiseerd hebben.

Datum: Zaterdag 28 oktober 2017
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Locaties:

Programma Haanwijk (Sint-Michielsgestel)
Brabant Landschap doet graag mee en organiseert in samenwerking met Natuurgroep Gestel een spannende activiteit op landgoed Haanwijk. Samen met een natuurgids maken we een boswandeling en wordt er onder meer gezocht naar nachtvlinders en insecten. Verder wordt via speciale detectieapparatuur geluisterd naar het ‘klikken’ van de vleermuizen. Hopelijk laten ook das en ree zich zien. Bij helder weer kan met behulp van een sterrenkijker de sterrenhemel worden bestudeerd.

De wandelingen starten om 20.00 uur bij het buitenlokaal van Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Na afloop wordt voor warme chocolademelk en koffie/thee gezorgd. Om uiterlijk 21.30 uur is het afgelopen. We raden aan om warme kleding en stevig schoeisel mee te nemen.

Aanmelden
Graag vooraf aanmelden via natuurgroepgestel@planet.nl o.v.v. aantal en leeftijd.

Voor meer informatie
Michel van de Langenberg, Natuurgroep Gestel, tel. 06 22 43 29 41 of e-mailadres: michel.langenberg@home.nl

Logo Natuurgroep Gestel
 

Programma Golden Tulip Jagershorst (Leende)
Het wild zwijn rukt op in Brabant. Dit imposante dier kent zowel fans als tegenstanders, maar als Brabants Landschap zijn we vooral geinteresseerd in de effecten van zijn gedrag op de natuur. Vorig jaar (2016) organiseerden we tijdens de Week van het Landschap excursies 'Speuren naar sporen van het wild zwijn'. Deze bleken ontzettend succesvol te zijn. Daarom is besloten om tijdens de Nacht van de Nacht wederom 'wild zwijn excursies' te organiseren bij Golden Tulip Jagershorst in Leende. 

De wandelingen starten om 18.00, 18.15 en 18.30 uur bij Golden Tulip. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldformulieren (maximaal 20 deelnemers per excursie, vol = vol!).

Aanmelden (klik op onderstaande links om aan te melden)

wildzwijnfr