Activiteiten

Iedere tweede zondag in maart wordt het NK Maasheggen vlechten georganiseerd. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 8 maart, de tiende editie, een jubileum-editie!

Datum: Zondag 8 maart 2015
Tijd: 11.00 - 17.00 uur
Locatie: Oeffelt, volg de borden naar de parkeerplaats
Voor meer informatie: www.maasheggen.nl en www.maasheggen.nl/jeugdpagina/

Sinds mensenheugenis vormen de maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland. Ook dit jaar weer veel randactiviteiten voor het publiek. Men kan o.a. stands (IVN) in de tent bezoeken, muziek beluisteren, een schapendrijver, trekpaarden en het gilde zien.                    

Speciaal voor de kids
Voor de kinderen is er ook van alles te doen : Zij kunnen creatief bezig zijn bij het jeugd-IVN, kalfjes aaien, pony-rijden, broodjes bakken, en dit 10e jaar een speciaal wilgenprogramma voor jong en oud : bezempjes maken, pijl en boog maken en natuurlijk schieten met pijl en boog, muurtje vlechten en dicht smeren met klei, alsmede een workshop “Hoe bouw ik een levend wilgenprieel in mijn tuin.”     

Kortom, meer dan voldoende redenen om familie, vrienden en kennissen ook uit te nodigen om op 8 maart tussen 11 en 16 uur naar Oeffelt te komen! 

Wedstrijd uitleg
De vlechters werken volgens de maasheggenvlechtstijl, die herontwikkeld is aan de hand van interviews met zeer oude streekbewoners die in de eerste helft van de vorige eeuw het vlechten zelf deden, of door anderen zagen doen. Ieder team vlecht 10 meter heg. De te vlechten trajecten worden door loting onder de deelnemers bepaald. Alleen handgereedschap is toegestaan.

Programma

  • 11.00 - 15.30 uur wedstrijd en nevenactiviteiten
  • 16.15 uur            prijsuitreiking, speeches en presentatie van deelnemers