Activiteiten

In de Romeinenweek doet Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther mee met een foto-expositie over de archeologische vondsten in de buurt van het kasteel en het leven in die tijd.

Data: 29 april tot en met 7 mei 2017
Tijd:
11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Kasteel Heeswijk, Kasteel 4 in Heeswijk Dinther
Kosten:
€10,00 volwassenen, kinderen €6,00 (gratis: beschermers Brabants Landschap)

Bij Kasteel Heeswijk is een boerderij uit de Romeinse tijd teruggevonden. Hoe er werd geleefd, zie je terug in een foto-expositie in de kasteeltuin. De plek waar de boerderij is gevonden is aan een mooie wandelroute langs de Aa.

In de Romeinse tijd bouwden de Brabantse boeren hun huizen van houten palen, tenen vlechtwerk, leem en riet. Materialen uit de directe omgeving. Ook hun eten kwam van rondom de boerderij: vissen, vogels, wild en hun eigen vee. Van graan maakten zij pap, en bij feestdagen werd er brood gebakken in een leemoven naast het huis. Wol voor kleding kwam van eigen schapen. Een smid kon vanuit ijzeroerbrokken ijzer smelten en gereedschappen en wapens maken. Reizende soldaten en handelaren brachten bijzondere zaken mee zoals sieraden, wijn, olijfolie, rozijnen en andere luxe zaken. Ook kwamen er nieuwe religies binnen zoals het Christendom. De boeren verkochten vlees en huiden aan de Romeinse legers. Hun zonen gingen in militaire dienst en leerden zo de wereld kennen.

Dit dagelijkse leven zie je terug in de kasteeltuin in een foto-expositie. In het kasteel liggen de échte archeologische vondsten van de boerderij. Langs de Aa kun je nog de natuur uit de Romeinse tijd herkennen. Op de plek van de boerderij staat een informatiebord. Kun jij hier jouw huis bouwen en leven van de natuur?

Praktische informatie
Het kasteel is geopend op van 23 t/m 26 april, 30 april, 2 t/m 4 mei en 7 mei van 11.00 tot 17.00 uur

Meer informatie: www.kasteelheeswijk.com en www.romeinenweek.nl
kasteelheeswijk staand Logo preHistorischDorp romeinen week wit