Dag van het Landschap

Traditiegetrouw organiseren Brabants Landschap en IVN op Tweede Paasdag, maandag 2 april, gratis wandelexcursies in diverse natuurgebieden. Om 12.00, 13.30 en 15.00 uur kunt u mee met een gids vanuit één van de 14 startlocaties in Brabant.

Wandel mee met de gidsen van IVN en Brabants Landschap
De gidsen van IVN/Altenatuur en Brabants Landschap laten u op hun eigen wijze zien hoe mooi het voorjaarslandschap kan zijn in een anderhalf uur durende wandeling. Welke dieren hebben de lente al in hun bol en wat bloeit er eigenlijk zo vroeg in het jaar? Of kom onderweg meer te weten over de gevederde inwoners van Tilburg, zoals de stadsduif en het roodsborstje. Natuurmuseum Brabant  heten we van harte welkom als nieuwe startlocatie van de ‘Dag’. Alle routebeschrijvingen naar de 14 startlocaties zijn op de kaart rechts te vinden.

Liever zelf eropuit met het gezin, dat kan natuurlijk ook!
Download dan de app Vossenstreken en kies zelf een gebied en thema van de route. Bijvoorbeeld de route ‘Pracht en Praal’ rondom Kasteel Heeswijk of ‘Mauwende Marters’ in de Herbertusbossen. De routes en startlocaties zijn te vinden op www.vossenstrekenapp.com.

Praktische informatie
Reserveren is niet nodig. Deelname is gratis en leuk voor het hele gezin! Kom mee naar buiten op Tweede Paasdag, dan vieren we het voorjaar! Honden mogen helaas niet mee en het is raadzaam om stevige (waterdichte) schoenen aan te trekken.

ivn logo beeldmerk6   NMB logo5  NPL logo 2013 Mogelijk gemaakt door RGB8

Bekijk alle 10 de foto's

Foto's