Lente bij Brabants Landschap

De lente is het spannendste seizoen van het jaar. Dieren brengen hun jongen ter wereld en de natuur ontluikt. Voor Brabants Landschap is de lente het startsein voor een seizoen vol excursies, activiteiten en natuurevenementen.

Wandelroutes
Zowel de korte als lange afstandswandelaar kan zijn / haar hart ophalen aan de diverse wandelroutes in onze natuurgebieden. Zo is er voor wandelaars in Keent en Tongelaar (Land van Cuijk) een wandelroute voor liefhebbers van lange afstanden, ‘Struinen door het land van Maas en Raam’. Deze voert u langs de landgoederen Tongelaar en Mariëndaal en dichter naar de rivier toe naar de ruigtes op Keent, waar Stichting Taurus in opdracht van Brabants Landschap begrazing van het gebied toepast door inzet van Taurusrunderen en Exmoorpony’s.
Ook rondom onze infopunten zijn wandelroutes uitgestippeld. Zo kunt u wandelen over onze landgoederen Heeswijk, Haanwijk en Pannenhoef en door de polders van Heusden en Altena.

Brabantse Natuurpoorten
Pannenkoekenhuis Belveren, gelegen aan de natuurgebieden Landgoed Nemerlaer en de Kampina is één van de 17 Brabantse Natuurpoorten. Een Natuurpoort vormt de sleutel tot de Brabantse natuur met een grote stalen sleutel als blikvanger, het icoon van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten. Ze vormt het startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Het ideale vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht in het groen. Als bezoeker vindt u er informatievoorzieningen waaronder informatiepanelen langs de route, een interactieve informatiezuil binnen en routefolders. De locatie maakt hiermee onderdeel uit van een Brabantbreed netwerk van 17 locaties. 

Beschermersvoordeel
De winter ziet er voor beschermers van Brabants Landschap nog zonniger uit. Met uw jaarkaart ontvangt u voordeel  bij verschillende horecagelegenheden e.a. locaties. Zo kunt u na de wandeling bij de deelnemende horeca vragen naar uw beschermersvoordeel. 

Speciaal voor de kinderen!
Daarnaast kunt u met 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar gratis een bezoek brengen aan Kasteel Heeswijk (Heeswijk-Dinther) en Natuurmuseum Brabant (tot max. 4 personen). In Natuurmuseum Brabant is voor iedereen van 4-8 jaar de tentoonstelling ‘Beleef Ontdek Samen’ (BOS) ingericht. Een belevenis die mee verandert met de seizoenen. Vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. En … bij Bezoekerscentrum De Kraaijenberg (Bergen op Zoom) zijn diverse leuke kleuter- en kindermiddagen in de maanden mei t/m oktober! Bekijk hier het gehele aanbod!

Activiteiten bij Brabants Landschap
Wie weet er nu meer over onze natuurgebieden dan onze boswachters? Speciaal voor onze beschermers organiseren wij exclusieve excursies en nemen we u mee naar plekjes waar andere bezoekers niet zo snel zullen komen ...
Bekijk het gehele aanbod