Nieuws

De 13e Natuurwerkdag werd bezocht door een recordaantal vrijwilligers. Op zaterdag 2 november werkten ruim 14.000 mensen verdeeld over 464 locaties in heel Nederland mee aan deze opknapdag van de natuur.

Ook in Brabant druk bezocht.
De organisatie van de Natuurwerkdag in de provincie Noord-Brabant lag in handen van het Coördinatiepunt Landschapsbeheer. Maar liefst 1300 vrijwilligers hielpen mee op 50 locaties en hebben onder andere gesnoeid, gezaagd, gehooid, poelen geschoond en wilgen geknot. Deze groene vrijwilligers zijn onmisbaar voor het behoud en beheer van het Nederlandse landschap.

Goed voor de mens!
Een van de locaties waar de natuurwerkdag werd gehouden, was Landpark Assisië. De werkgroep natuur- en landschapsbeheer uit Haaren werkte daar samen met cliënten van deze zorginstelling. Voor de cliënten, en natuurlijk ook voor de mens in het algemeen, is het werken in natuur en landschap een aangename en gezonde activiteit.

Ik wil dit blijven doen!
Landschapsbeheer Nederland zet zich samen met partners in voor het voortbestaan van groen vrijwilligerswerk via de actie ‘Ik wil dit blijven doen!’. Om deze steun ook in de toekomst te kunnen blijven geven, is een bijdrage van de overheid nodig. Tijdens de Natuurwerkdag werden er ansichtkaarten uitgedeeld waarop vrijwilligersgroepen en individuele vrijwilligers aan kunnen geven waarom het vrijwilligerswerk voor hen zo belangrijk is. Één groep vrijwilligers ondertekende de kaart met “Ik wil dit blijven doen, omdat het belangrijk is om onze omgeving mooi te houden. Het is gezellig om met anderen in de natuur te werken en bovendien voel ik me er lekker fit bij.” De ingevulde kaarten worden 6 november – voor de begrotingsbehandeling – aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Ook u kunt nog een kaart insturen! Ga hiervoor naar de site van Landschapsbeheer Nederland, www.landschapsbeheer.nl

Bekijk alle 6 de foto's

Foto's