Nieuws

Al voor het 7e jaar op rij lopen leerlingen van het Munnikenheide College stage bij Brabants Landschap. Zij werken daar – onder leiding van de boswachter – aan het beheer van het natuurterrein. Op maandag 9 oktober zal ook wethouder Laura Matthijssen de leerlingen mee begeleiden. Zij fietst vanaf Rucphen mee naar de Pannenhoef. Op deze morgen wordt de 2000e leerling verwacht die zich in het kader van de maatschappelijke stage (MAS) voor behoud van natuur en landschap gaat inzetten.

Oproep
Van maandag 9 tot en met donderdag 12 oktober zullen er werkzaamheden worden verricht op de heide. Als die aan zijn lot zou worden overgelaten, groeit die immers dicht. De hulp van de scholieren is daarom zeer welkom.

Een tweede activiteit is het onderhoud van het zogenaamde ‘mindervalide pad’ nabij de Zwarte Schuur, op het Landgoed ‘De Pannenhoef’. Recreatief medegebruik van de terreinen van Brabants Landschap is een belangrijk goed. Natuurlijk moeten recreanten die slecht ter been zijn van de natuur kunnen genieten. 

Voor meer informatie
Hugo Mos
Terreinmedewerker bij Brabants Landschap
Tel. 06-12409031
E-mailadres: mos.hugo@gmail.com

Ronald Reinhoudt
Munnikenheide College
Tel. 06–48479603
E-mailadres: rreinhoudt@munnikenheidecollege.nl