Nieuws

Traditiegetrouw organiseren Brabants Landschap en het IVN op Tweede Paasdag gratis wandelexcursies in 10 verschillende natuurgebieden. Dit jaar stond de ‘Dag’ in het teken van 'geuren en kleuren'. Mede dankzij het warme weer en de vele kinderactiviteiten werden meer dan 4000 bezoekers geteld.

Meer gezinnen
Met het thema ‘geuren en kleuren’ namen de boswachters en gidsen van IVN en Altenatuur de wandelaars mee naar buiten om de natuur op een andere manier te leren kennen. Ook aan de kleine natuurliefhebbers werd gedacht. Zo gingen de kids in de Herbertusbossen op zoek naar allerlei lekkere en minder lekkere luchtjes. Op de Pannenhoef gingen ze op stap met de bosfee. In De Mortelen mochten ze zelf kruidenthee maken. En in het Markiezaat werden naar hartelust nestkastjes getimmerd.

Volgens Sandra van Loon van Brabants Landschap leidden de activiteiten tot de komst van meer gezinnen dan gebruikelijk. “We boden verschillende manieren aan om kinderen in contact te brengen met de natuur, zoals met een insectenspel, het aaien van lammetjes en een verhalenverteller. Dat heeft gewerkt!”

Filmpremière
Tijdens de ‘Dag’ ging op Fort Altena de nieuwste natuurfilm van Mark Kapteijns in première. De film ‘Groesplaat, strandleven aan de rivier’ biedt een kijkje in het leven van een aantal markante rivierbewoners, zoals de bever en de rivierrombout. De film behoort tot een reeks natuurfilms die Brabants Landschap sinds een paar jaar uitbrengt op dvd, als privilege enkel voor haar beschermers. Klik hier voor meer informatie over beschermersvoordelen.

Startsein voor activiteiten in de natuur
Voor Brabants Landschap is de Dag van het Landschap het startsein voor een seizoen vol excursies, activiteiten en natuurevenementen. Bijzonder is de jaarlijkse Open Dag van de eendenkooi in het Pompveld (Babyloniënbroek) op 17 mei. Datzelfde weekend is er rond Bergen op Zoom van alles te doen tijdens de ‘Brabantse Wal Dag’. Brabants Landschap is op deze dag present in het park van Landgoed Mattemburgh, bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg en bij Hoeve Hildernisse aan het Markiezaatsmeer. Tot slot bevinden zich in de gebieden van Brabants Landschap een aantal infocentra waar de recreant na een wandeling heerlijk kan vertoeven in de exposities of natuurbioscopen.

Meer lezen
Bekijk alle 10 de foto's

Foto's

Bekijk alle 15 de foto's

Foto's