Nieuws

De Dag van het Landschap op Tweede Paasdag was wederom een succes! We mochten ruim 2700 bezoekers laten genieten van de natuur ‘dichtbij’ huis. Op 11 locaties in Brabant werden wandelexcursies voor jong en oud georganiseerd, om de start van de lente te vieren. Daarnaast werd op 5 locaties de wandelapp ‘Vossenstreken’ gelanceerd: de gratis wandelapp voor gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar. Op de landgoederen Mattemburgh (Hoogerheide) en Heeswijk (Heeswijk-Dinther) werd de 10e route feestelijk gelanceerd.

Jubileumjaar
Met het thema 85 jaar natuur ‘dichtbij’ huis werd de aandacht tijdens de excursies vooral gericht op het jubileumjaar van Brabants Landschap en de vele projecten die we gerealiseerd hebben. Extra bijzonder was de live uitzending van Omroep Brabant op Kasteel Heeswijk. De gehele dag werd verslag gedaan van de wandelexcursies en activiteiten in de provincie en de feestelijke lancering  van de wandelapp ‘Vossenstreken’. Ook werden op de 11 wandellocaties diverse activiteiten georganiseerd door de lokale afdeling van het IVN, zoals het maken van vleermuiskasten, een cultuurhistorische wandeling en een vroege vogel wandeling. 

Op avontuur met ‘Vossenstreken’
Naast de reguliere wandelingen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur konden  zowel grote als kleine avonturiers hun hart ophalen met de wandelapp ‘Vossenstreken’: de tofste app vol geheimen en wonderbaarlijke weetjes over de natuur. Tijdens de Dag van het Landschap werd deze officieel in Brabant gelanceerd op de locaties: Fort Altena (Werkendam) en de landgoederen Tongelaar (Mill), Nemerlaer (Haaren), Mattemburgh (Hoogerheide) en Heeswijk (Heeswijk-Dinther). Op de laatste twee locaties in combinatie met een wandelexcursie. Deze gratis wandelapp is ontwikkeld in samenwerking met Natuurmuseum Brabant en het Kempens Landschap.

Aftrap tv-serie Natuurrijk
Extra bijzonder dit jaar was de samenwerking met Omroep Brabant. Vanuit Kasteel Heeswijk werd de gehele dag live verslag gedaan door Maud Hawinkels en andere razende reporters als aftrap van de nieuwe serie Natuurrijk, die vanaf vrijdag 14 april bij Omroep Brabant te zien is. Natuurrijk is iedere vrijdag vanaf 18.00 uur te zien op Omroep Brabant (daarna ieder uur herhaald). Kijk voor meer informatie op www.omroepbrabant.nl/natuurrijk.

Foto's volgen deze week!