Nieuws

Op woensdag 2 november is een koppel dassen terugbracht naar hun leefgebied in De Brand. Het tijdelijk bij Das&Boom opgevangen echtpaar moest verhuisd worden door bouwwerkzaamheden in Udenhout.

Onder grote belangstelling van betrokkenen, het Brabants Dagblad en Vroege Vogels werd het koppeltje vrijgelaten in een speciaal voor hen aangelegde kunstburcht.
Het is even afwachten wanneer mijnheer en mevrouw das zich ook buiten de burcht zullen gaan vertonen, onder invloed van stress en de aanwezigheid van onbekende geuren kan dat tot zelfs enige weken duren.
Eenmaal binnen de omheining van het tijdelijke verblijf vinden ze voldoende voedsel, water en nestmateriaal om van de burcht een knus nieuw huis te maken.
Na een aantal maanden zullen er gaten in het raster gemaakt worden zodat ze wijde wereld kunnen gaan verkennen. Grote kans dat er al snel buiten de omheining sporen van andere dassen te zien zijn, de jongen van het echtpaar hadden het ouderlijk huis al verlaten voor de vangstactie en zullen afkomen op de geuren van hun ouders. 

De dassen worden dagelijks verzorgd door 'de buurvrouw' en enkele vrijwilligers van Dassenwerkgroep de Loonse en Drunense Duinen.
Binnenkort zal de uitzetactie ook bij Vroege Vogels te zien zijn.

Lees verder
Artikel Brabants Dagblad