Nieuws

Terwijl het in Nederland eindelijk zomer lijkt te worden, hebben andere delen van Europa te maken met hevige regenval. De vele regen in Duitsland heeft ook gevolgen voor Nederland; de Uiterwaarden langs de Merwede dreigen onder water te lopen.

Uit voorzorg evacueerde Brabants Landschap dinsdag 4 juni al het vee uit de uiterwaarden van de Groesplaat. De 19 IJslandse paarden en 18 Aberdeen Angus runderen staan nu veilig binnendijks. Ook het andere vee dat op buitendijkse weilanden van Brabants Landschap loopt, is inmiddels opgehaald door de eigenaren.

Bij de evacuatie was veel pers aanwezig. Toch is het voor het vee in de Uiterwaarden niet zo heel bijzonder om geëvacueerd te worden. Dat gebeurde in de winter ook al twee keer. Dit neemt niet weg dat een evacuatie in juni wel uniek is.

Voor de vogels in het gebied kunnen we helaas niets betekenen. De kans is groot dat hun nest wegspoelt met het hoge water. Dit geldt zeker voor de Oeverzwaluwen, die zowel op de Groesplaat als de Struikwaard broeden. Dit betreuren we uiteraard.

 

Bekijk alle 10 de foto's

Foto's