Nieuws

De première van natuurfilm de Regte Heide was een daverend succes! Ruim 300 natuurliefhebbers kwamen gisterenavond naar Cultureel Centrum Jan van Besouw om de nieuwste natuurfilm, maar ook oudere films als Tongelaar en Markiezaat te zien.

Inwoners uit Goirle en omstreken waren vorige week uitgenodigd voor de première van de nieuwste natuurfilm van Mark Kapteijns, 'Regte Heide, leven tussen leij en hei'. Al om 19.30 uur stonden de eerste nieuwsgierige bezoekers al te trappelen om naar binnen te mogen. Een kop koffie of thee werd snel opgedronken om nog een goed plekje in de zaal te hebben, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Directeur Paul Cornelissen van CC Jan Besouw gaf een korte toelichting op de dvd's en spoorde het publiek aan om nog langer van de dvd('s) te genieten.

Na de vertoning van de natuurfilms 'Tongelaar' en 'Markiezaat' stroomde de zaal leeg om snel één of meerdere dvd's te bemachtigen om op een later tijdstip van na te kunnen genieten. De pauze was al snel voorbij waarna het programma met een kort interview 
tussen Paul Cornelissen en Mark Kapteijns over de natuurfilms, waarna de Regte Heide werd vertoond. Vanuit het publiek volgde vele reacties van herkenning, "Oh, wat een mooie dodaars" en "Wauw, zo heb ik de heide nog nooit gezien!" De laatste scene komt in beeld, de lichten gaan aan en een daverend applaus uit de zaal volgt. Een stralende Mark Kapteijns laat het allemaal op zich inwerken en geeft de zogeheten "Leek met lens" nog tips mee om te filmen in de natuur.