Nieuws

Voor het vierde jaar op een rij komen leerlingen van het Munnikenheide College in Etten-Leur en Rucphen naar natuurgebied de Pannenhoef om mee te werken in het natuurbeheer. Voor hun maatschappelijke stages, komen op 8, 9 en 10 oktober in totaal 300 kinderen van de 2de klas VMBO naar dit natuurgebied om berkenboompjes uit te steken, poelen op te schonen en rododendrons te rooien.

In de afgelopen jaren hebben kinderen van het Munnikenheide College al veel werk verricht. Zo hebben zij meegeholpen om verbossing tegen te gaan op de heide en kunnen ook mindervaliden genieten van de natuur dankzij opschoningswerkzaamheden aan de rolstoelroute.

Iets terug doen voor een ander
Het is voor de kinderen hard werken, maar wel met veel plezier. Boswachter Jan Hop van Brabants Landschap: “Dankzij maatschappelijke stages krijgen kinderen de gelegenheid om iets terug te doen voor de natuur en hun medemens. Het is voor ons de uitdaging om kinderen op deze manier enthousiast te krijgen voor de natuur.”

Elk jaar aan de slag in de natuur
Brabants Landschap heeft structurele afspraken gemaakt met het Munnikenheide College, om jaarlijks groepen kinderen een maatschappelijke stage aan te kunnen bieden. Ook wanneer de verplichting hierop vervalt, staat Brabants Landschap open voor voortzetting van deze samenwerking.
Ronald Reinhoudt, coördinator Maatschappelijke stage op het Munnikenheide College: “De kinderen streven een goed doel na door gratis iets voor een ander te doen terwijl ze ook nog eens lekker in de natuur bezig zijn. Als ze dan nog eens terugkomen en niet alleen achter de pc zitten, is ons doel bereikt. Als het aan ons ligt willen we dit graag elk jaar blijven doen.”

Bekijk alle 14 de foto's

Foto's