Nieuws

Het zomernummer van het natuurmagazine van Brabants Landschap staat helemaal in het teken van ommetjes: wandelpaden in het buitengebied. Het magazine beschrijft 13 Brabantse ommetjes. Bij elk ommetje staan leuke wetenswaardigheden en een handige wandelkaart. Tijd om erop uit te gaan dus!

Ommetjes
Terwijl je in de gevestigde natuurgebieden zowat struikelt over de uitgezette routes, zijn in het boerenland steeds minder wandelmogelijkheden. Vroeger lagen her en der onverharde paden. Zo kon je vanuit het dorp een wandeling maken en kwam je elkaar tegen in een ontspannen sfeer. De laatste jaren is er een sterk groeiende belangstelling voor deze zogenaamde ommetjes. Met name dorpsraden komen met initiatieven om nieuwe ‘ommegangen’ te ontwikkelen. Het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van Brabants Landschap geeft hierbij vaak advies. Samen met andere partijen legden we in de afgelopen jaren zo’n 77 kilometer wandelpad aan.

Nog geen beschermer?
Het aanleggen van ommetjes, maar ook onze andere activiteiten, kunnen we alleen realiseren dankzij de steun van vele Brabanders. Bent u nog geen beschermer van Brabants Landschap? Voor € 15,- per jaar steunt u ons. U profiteert dan van een aantal voordelen. Zo ontvangt u onder andere 4 keer per jaar ons natuurmagazine. Wanneer u zich voor 1 september 2013 inschrijft, ontvangt u ook deze zomereditie met ommetjes gratis thuis. Klik hier om u op te geven als beschermer van Brabants Landschap.