Nieuws

Zaterdag 18 oktober namen 35 enthousiaste wandelaars deel aan de Foodwalk op de Vloeiweide van Brabants Landschap. Na een welkomstwoordje door boswachter Jan Hop werd een deel van de blauwe wandelroute gewandeld.

Doel van deze Foodwalk was onder meer het onder de aandacht brengen van het fenomeen ‘Foodwalk’. Via de website www.foodwalks.nl kunnen wandelaars en natuur ‘snoepers’ hun hart ophalen aan diverse wandelingen, kastanje recepten en meer.

Wat kun je allemaal plukken en eten?
Dat de Vloeiweide meer te bieden heeft dan alleen kastanjes ondervonden de deelnemers tijdens de wandeling. Externe medewerker Ankie Stoop gaf hen uitleg over de smaak van kruiden en bessen en het gebruik ervan in de keuken. Hoe voorkom je dat een brandnetel prikt en wat als hij toch prikt. Smalle weegbree, zevenblad hondsdraf, wat doe je ermee? Is het lekker? Welke delen van de plant gebruik je?

Plaatselijke versnaperingen
Fanatiek werd door jong en oud naar kastanjes gezocht. Op de Beukenhof stond Bitterzoet Coffee and Cake klaar met koffie en thee voor de dorstige wandelaars. Melkveebedrijf de Kleine meren schonk glazen koude, verse melk en de inmaak afdeling van De Beukenhof stak de handen flink uit de mouwen om de heerlijkste zoete kastanje gerechten te laten zien. Iedereen liet het zich goed smaken. Nagenietend in de herfstzon, onder het genot van al dit lekkers, was het alom gehoorde compliment: “Het is net een feestje!”

Bekijk alle 10 de foto's

Foto's