Nieuws

Het 6e infopunt in het rijtje infopunten van Brabants Landschap is een feit! Aan de muur van de voormalige museumwinkel is een prachtige wand ingericht met touchscreen waar je informatie krijgt over het kasteel en Brabants Landschap, spelletjes kunt spelen of foto's kunt bewonderen.

Landgoed en Kasteel Heeswijk
Kasteel Heeswijk is onlosmakelijk verbonden met Brabants Landschap. Samen zorgen we ervoor dat een bezoek aan Landgoed Heeswijk er één is om niet snel te vergeten. Monumentale lanen, ornamenten en hekwerken brengen de historie op Landgoed Heeswijk weer tot leven. Het landgoed telt zo'n 24 monumenten, waaronder gebouwen en ornamenten in de historische tuin- en parkaanleg. De vele chique elementen, zoals beschilderde luiken en sierhekwerken, tonen de band tussen kasteel en landerijen. Het kasteel is eigendom van Stichting Kasteel Heeswijk. 

Infopunten bij Brabants Landschap
Een infopunt laat de bezoeker van het gebied in tien minuten zien wat er in de buurt op het gebied van natuur en cultuurhistorie te beleven valt. Er worden activiteiten ondersteund die te maken hebben met natuurgerichte recreatie, kunst en cultuur gerelateerd aan het natuurgebied. De infopunten slaan hierdoor een brug tussen het natuurgebied, het Brabants Landschap en het publiek.