Nieuws

Op vrijdag 14 juni ontving Bert van Dijk, voorzitter van het Brabants Landschap een provinciale onderscheiding. Wim van de Donk, Commissaris van de Koning reikte Bert van Dijk de Hertog Jan uit. Dit gebeurde tijdens de Algemene Bestuursvergadering van het Brabants Landschap in Oirschot. Bert van Dijk ontving de onderscheiding voor zijn grote verdiensten op het gebied van de natuurbescherming in Noord-Brabant.

Bemiddelaar tussen bedrijfsleven en natuur
Wim van de Donk roemde Bert van Dijk om zijn passie en inzet, waarmee hij zich al decennia lang voor en achter de schermen inzet voor de natuur en het landschap in Brabant.

Bert van Dijk is sinds oktober 2005 voorzitter van het Brabants Landschap. Vanaf 1997 was hij lid van het Algemeen Bestuur van de stichting en vanaf 2002 van het Hoofdbestuur. Als voorzitter van Brabants Landschap is hij initiator en voorzitter van de steunstichting ‘Ons Landschap’. Een stichting, die zich ten doel stelt om vrienden voor Brabants Landschap te werven in het bedrijfsleven.

Bert van Dijk is een veel gevraagd deelnemer aan commissies, stuurgroepen en symposia. In 2011 en 2012 trad hij op als voorzitter van de Commissie Economie & Natuur van de Sociaal Economische Raad in Noord-Brabant. Op 13 april 2012 presenteerde hij het eindrapport van deze commissie: ‘Samen slimmer investeren’. Hij bood dit rapport aan aan de gedeputeerden Johan van den Hout en Bert Pauli. Het rapport wordt landelijk beschouwd als een trendsettend document voor de nieuwe verhoudingen tussen bedrijfsleven, overheid en natuur- en milieuorganisaties.

In Noord-Brabant wordt Bert van Dijk dan ook gezien als een belangrijk bemiddelaar tussen bedrijfsleven en natuur. Zijn grote netwerk, scherp inzicht en milde humor met een flinke dosis zelfspot, stellen hem als geen ander in staat om coalities te smeden tussen partijen.

Bekijk alle 5 de foto's

Foto's