Nieuws

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de restauratie van Fort Giessen. Voor de artillerieloods was Brabants Landschap nog op zoek naar subsidieverstrekkers. Een aanzienlijke bijdrage ontvingen we zaterdag 4 maart van de provincie Noord-Brabant. Met als gevolg dat deze week al begonnen kan worden met de restauratie van de artillerie- of genieloods. Naar verwachting zullen de werkzaamheden nog voor de bouwvakvakantie klaar zijn.

Monumententoer door Brabant
Voor de restauratie van de vervallen artillerieloods ontving Brabants Landschap bijna drie ton (280.450 euro) van de provincie. Gedeputeerde Henk Swinkels kwam de beschikking persoonlijk overhandigen, als onderdeel van de Gedeputeerde tour door Brabant. De totale kosten bedragen ongeveer 450.000 euro.

Brabantse monumenten ontvangen ruim 2,2 miljoen subsidie
Niet alleen Fort Giessen ontving een substantiële bijdrage voor de restauratie. Ook Kasteel Heeswijk was één van de negen gelukkige Brabantse monumenten die subsidie ontving. Afgelopen zaterdag werd nog eens 322.416 euro uitgereikt voor herstel van de oude toegangspoort en oprijlaan van het kasteel.