Nieuws

‘Met welke belemmeringen moet rekening worden gehouden als je nieuwe natuur wilt ontwikkelen?’ Het was een van de vragen die Jan van den Broek kreeg voorgelegd tijdens de bijeenkomst ‘Natuur in Eigen Hand’, eind januari in Tilburg.

Prijsvraag 'Natuurlijk Ondernemen'
Jan van den Broek heeft vorig jaar 2017, samen met zijn broer Nico, een plan ingediend voor natuurontwikkeling in de omgeving van Hilvarenbreek. De broers Van den Broek waren een van de winnaars van de, door het Groen Ontwikkelfonds Brabant uitgeschreven, prijsvraag ‘Natuurlijk Ondernemen’. de vraag naar de mogelijke belemmeringen had de eigenaar van bioboerderij ’t Schop trouwens een eenvoudig, maar doeltreffend antwoord: “Gewoon beginnen. Die belemmeringen komen vanzelf.”

Succesverhalen en praktische tips
De bijeenkomst ‘Natuur in Eigen Hand’ was een gezamenlijk initiatief van IVN Brabant, de provincie en het Groen Ontwikkelfonds Brabant. De zaal van Cinecitta in Tilburg zat vol met burgers, organisaties en ondernemers die benieuwd waren naar de succesverhalen van collega’s én naar praktische tips om zelf met natuur in de omgeving aan de slag te gaan.