Nieuws

Het Coördinatiepunt Landschapsbeheer bij Brabants Landschap hield woensdagavond 24 april in Theater De Speeldoos te Vught de provinciale jaaravond uilenbescherming. Ondanks het mooie voorjaarsweer gaven ruim 200 uilenbeschermers toch hun voorkeur aan de jaaravond: het was daarmee weer een gezellige en drukbezochte aftrap voor het nieuwe uilenseizoen!

Lezingen
Tijdens deze informatieve avond kwamen een aantal onderwerpen aan bod. Zo blikte Jochem Sloothaak, coördinator soortenbescherming, terug op de provinciale resultaten van 2012. Philippe Smets van Kerkuilwerkgroep Vlaanderen was deze avond te gast en gaf op humoristische wijze een indruk van de uilenbescherming in Vlaanderen. Na de pauze gaf Christien Hermsen van steenuilenwerkgroep Oisterwijk een presentatie over haar proefproject voor het inventariseren van ransuilen en het plaatsen van kunstnesten.

Uilenbeschermer van het jaar
Directeur Jan Baan sloot de avond af met het uitreiken van de oorkonde ‘Uilenbeschermer van het jaar’. De oorkonde en de ‘Braakbal’ – een cheque ter waarde van €250,- – werden uitgereikt aan Rinus Punt uit Genderen, actief bij Vogelwerkgroep Altenatuur. 
Bekijk hier het nieuwsbericht over de uitreiken van de oorkonde

Nieuwsbrieven en verslagen
Na afloop konden de jaarverslagen, nieuwsbrieven, handleidingen en drinkbakken opgehaald worden. Ieder jaar een groot logistiek spektakel. Kortom, het was wederom een inspirerende avond voor eenieder die iets met uilenbescherming te maken heeft! Op naar een goed uilenseizoen!

Volledig verslag
Klik hier voor het hele verslag, de foto's en downloads

Meedoen?