Nieuws

Brabants Landschap pakt in haar natuurmagazine van dit voorjaar uit met exotisch ogende diersoorten in eigen land. U hoeft immers niet naar het buitenland te gaan om tijdens een safari te genieten van bijzondere diersoorten zoals de boomkikker en de knoflookpad. Twee prachtig ogende en kleurrijke amfibieën waar het in ons land helaas niet zo goed mee gaat. Met hulp van experts en vrijwilligers draagt Brabants Landschap bij aan het behoud van deze soorten. Hoe? Dat leest u dit keer in het lentenummer.

2014 Jaar van de ......
Nog twee exotisch uitziende dieren in ons land zijn de kleurrijke spreeuw en de feeërieke eekhoorn.
Het jaar 2014 is door de Zoogdierenvereniging en door SOVON en de Vogelbescherming uitgeroepen tot respectievelijk het Jaar van de Eekhoorn en het Jaar van de Spreeuw.
Hoewel de twee soorten in Nederland algemeen bekend zijn, gaat het de laatste tijd niet erg goed met de eekhoorn en de spreeuw. Om meer aandacht te krijgen voor dit probleem en mensen op te roepen om ook zelf een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van deze soorten, is het Jaar van de... in het leven geroepen. In ons lentenummer vindt u ook een bloemlezing over deze bijzonder(e) algemene soorten.

Haal meer uit uw magazine met behulp van Layar
Als u over een smartphone beschikt, kunt u met de app van Layar een extra dimensie toevoegen aan uw papieren magazine.

Hoe?
Download de app via de Play Store (Android) of App Store (iPhone) en scan de voorpagina van het magazine met behulp van deze app. U krijgt dan een korte film te zien over Boomkikkers in Brabant. Geen smartphone? Bekijk dan hieronder de lange versie van deze film:.

Meer weten over het Jaar van de.....?