Bezoekerscentrum, buitenlokalen en infopunten

Voor wie meer wil weten over de natuur, hebben we verschillende faciliteiten. Buitenlokalen, infopunten en zelfs een bezoekerscentrum.

Bezoekerscentrum en infopunten
Aan de rand van het Markiezaatsmeer, heeft een enthousiaste vrijwilligersgroep samen met ons een fraai bezoekerscentrum ingericht. Bij Landgoed Mattemburgh, Fort Altena en Landgoed Tongelaar  hebben we een infopunt ingericht waar iedereen van harte welkom is om meer te ontdekken over de natuur. In de toekomst zal elke regio over een infopunt beschikken. Tijdens de Week van het Landschap wordt daarnaast de aftrap gegeven voor horeca-informatiepunten. 

Buitenlokalen
Voor iedereen die georganiseerd naar buiten wil, hebben wij het buitenlokaal bedacht. Zo’n buitenlokaal is een ideaal startpunt voor elke excursie. Binnen vindt u beeldende informatie over de natuur en een lekkere kop koffie of limonade. Zet één stap naar buiten en je bent in de echte Brabantse natuur. Buitenlokalen zijn speciaal bedoeld voor groepen die georganiseerd de natuur in willen, zoals schoolklassen, buurtverenigingen, bedrijven en IVN-groepen.

Op dit moment hebben wij alleen een buitenlokaal in landgoed Haanwijk bij Den Bosch, maar een groter aanbod komt eraan.