Informatiepunt Kasteel Heeswijk

April 2016 is aan de muur van de voormalige museumwinkel een prachtige wand ingericht met touchscreen. Hier krijgen de bezoekers informatie over het landgoed en kasteel, recreatiemogelijkheden en de natuur in Heeswijk-Dinther. Ook kunnen kinderen op het touchscreen spelletjes spelen en foto's bewonderen.

Kasteel en landgoed Heeswijk
Kasteel Heeswijk is onlosmakelijk verbonden met Brabants Landschap. Samen zorgen we ervoor dat een bezoek aan Landgoed Heeswijk er één is om niet snel te vergeten. Zo kunnen bezoekers aansluiten bij de reguliere rondleidingen met gids, maar ook zelf op ontdekking door het kasteel en bijgebouwen. 

Rondleiding in je broekzak
Bij de receptie van het kasteel is een tablet te leen met daarop een audiogids (app) geïnstalleerd. Deze applicatie bestaat uit een GPS gestuurde rondleiding die volgt in welke ruimte de bezoeker zich bevindt om vervolgens te attenderen op interessante bezienswaardigheden in deze ruimte. Hierbij valt te denken aan wetenswaardigheden over de bewoners van het kasteel, maar ook historische gebeurtenissen, zoals de Tweede Wereldoorlog. 

Folders verkrijgbaar

Adres en parkeerplaats: Kasteel Heeswijk, Kasteel 4 in Heeswijk-Dinther

Openingstijden:
  • Dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
  • De Brasserie is op die dagen geopend vanaf 11.00 uur 's ochtends
  • Rondleidingen starten op dinsdag, woensdag, donderdag om 14.00 uur, op zondag om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Woensdagmiddag kinder rondleiding 15.00 uur (in de schoolvakanties ook vanaf 14.30 uur). | Kaarten te bestellen via: http://www.kasteelheeswijk.com/bestellen/