Nieuws

Op vrijdag 28 mei werd in het Klooster in Waalre de natuurvrijwilligersdag Noord-Brabant gehouden. De dag was georganiseerd door de gegevensbeherende organisaties (PGO’s) en de Brabantse natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Brabants Landschap.

Natuurtour door Brabant
150 vrijwilligers namen deel aan een programma vol met lezingen en excursies. Er hing een gezellige sfeer en de vrijwilligers genoten van de lunch en na afloop van het buffet. Het was een geslaagde happening. De dag vormde tevens de afsluitende bijeenkomst van de Natuurtour door Brabant. Een reeks van een gevarieerd programma waaraan vele groene vrijwilligers deelnamen. Van de diverse projecten rond de Natuurtour is een brochure gemaakt. Deze is live te bekijken via ISSUU of te downloaden in PDF.

Groene Academie Brabant
Gedeputeerde Natuur, Water en Milieu van de Provincie Noord-Brabant, de heer Johan van den Hout, nam de brochure 'Groen Verbindt' in ontvangst. Hij gaf in zijn toespraak aan dat de Provincie een bijdrage gaat verlenen aan de totstandkoming van de 'Groene Academie Brabant'. Dit is een samenwerkingsverband van alle organisaties die zich inzetten voor behoud en herstel van natuur en landschap. Er zal gezamenlijk worden opgetrokken bij de opzet van cursusprogramma's en lezingen over dit onderwerp.

Indien u hiervoor interesse hebt, op de hoogte wilt blijven of daadwerkelijk wilt bijdragen aan de 'Groene Academie Brabant', kunt u het formulier in de brochure (laatste pagina) invullen en toesturen.

Voor meer informatie
Emiel Rijken, Vrijwilligerscoördinator bij Brabants Landschap via 0411 622 775 of erijken@brabantslandschap.nl.

PDF Document
Brochure Natuurtour Brabant 1.8 MB Download
Bekijk alle 13 de foto's

Foto's