Nieuws

Gisteren vond er weer een wandeling over de Kraaijenberg plaats o.l.v. Leo Den Heijer. Dit keer was het verzamelpunt niet het bezoekerscentrum zelf. Vanwege de verbouwing van het centrum werd uitgeweken naar Hoeve Hildernisse.

Voorafgaand aan de wandeling werden de kinderen in de gelegenheid gesteld om de varkens van de hoeve nog even te voeren. Leo gaf vervolgens uitleg over zijn gevonden gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden. Langs de route kwamen witte dovenetels voor en gaf Leo ook hier weer een korte uitleg over dit plantje en hoe de bestuiving van dit plantje plaats vind. Wat verderop stonden houtwallen en liep men langs de kwelplas. Vervolgens ging de gehele groep op weg naar het bezoekerscentrum en de uitkijktoren. Er volgde een prachtig uitzicht over het Markiezaatsmeer in het tegenlicht. Vervolgens werd de uitkijktoren beklommen en had men een prachtig uitzicht over de polder en gaf Leo uitleg over het gebied.

Weer terug beneden vertelde Leo over de verbouwing van het bezoekerscentrum. Onderweg stond de groep even stil bij de kraal waar de IJslanders, die in dit gebied grazen, met regelmaat door de veearts onderzocht worden. De wandeling werd afgesloten met een overheerlijke kom snert, zowel binnen als buiten op het erf. 

Een reactie van deelnemer Marlies: "Weer genoten van een gezellige wandeling, de verhalen van Leo en de heerlijk snert bij Hoeve Hildernisse na afloop van de wandeling. Iedereen weer ontzettend bedank voor de fijne middag en tot de volgende wandeling weer." 

Bekijk alle 22 de foto's

Foto's