Informatiepunt Fort Altena

In het torenfort is tijdens de Week van het Landschap 2012 het eerste infopunt van Brabants Landschap geopend. U kunt hier meer te weten te komen over de natuur en werkzaamheden van Brabants Landschap in het Land van Heusden en Altena.

Folders verkrijgbaar
  • Fietsfolder
  • Wandelfolder "Over fort en kazematten"

Fort Altena
De laatste jaren is veel werk gemaakt van de restauratie van dit fort. Het was de omvangrijkste bouwkundige ingreep uit de geschiedenis van Brabants Landschap. Het is nu een belangrijke recreatieve poort: het vertrekpunt om te voet, per fiets of kano het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch te verkennen. Er zijn ook een waterwinkel, brasserie en vergaderruimtes gevestigd. En er is ruimte voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en partijen.

Algemeen
  • Adres en parkeren: Tol 8, Werkendam
  • Telefoon: 0183 - 301329
  • Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag 10.30 - 17.00 uur

Voordeel met uw jaarkaart
  • 20% korting huur kano's (normaal €20,-)
  • 20% korting huur fietsen (normaal €10,-)
     

Natuurpoort
Button versie AFort Altena behoort tot een Provinciaal netwerk van Natuurpoorten. Dit zijn herkenbare knooppunten in de natuur waar de bezoeker een breed scala aan voorzieningen vindt: ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening en informatie over de natuur, cultuurhistorie en aanwezige recreatieve routes. Elke Natuurpoort is onderdeel van het Brabantse fiets- en wandelroutenetwerk en vormt een startpunt om de natuur te ontdekken. Voor meer informatie: www.natuurpoorten.nl


App Vossenstreken
Wandelen saai? Echt niet! Zeker niet met de wandelapp 'Vossenstreken', de leukste wandelapp voor families. Je hoeft alleen maar de gratis app te downloaden en je kunt op pad. Het blijft niet bij wandelen: onderweg vertelt “buitenbaas” Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij opdrachten voor de snelste, kleinste of slimste in het gezelschap. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar, de gemiddelde lengte van een route is 3,5 kilometer en er is altijd horeca in de buurt. Ideaal dus voor families! 

NMB1609 Banner1170x430px 2

Bekijk alle 6 video's

Video's

Activiteiten

Er zijn op het moment geen aankomende activiteiten.