Breda en omgeving

In Breda en omgeving is alles beter, vraag het maar aan de inwoners. Ook als buitenstaander val je meteen voor het bourgondische karakter van deze streek. De vele landgoederen in het gebied dragen daar met hun kronkelende beken, statige lanen en intieme bosweitjes zeker aan bij. Gek genoeg zijn ze nauwelijks bekend bij het grote publiek.

Brabants Landschap actief in Breda en omgeving
In Breda en omgeving beheert Brabants Landschap vier landgoederen, elk met zijn eigen karakter, dat we nog proberen te versterken. Zo houden we bij de Blauwe Kamer bijvoorbeeld de ‘kamertjes’ in stand. Op de Vloeiweide voerden we een groot natuurherstelproject uit. De komende jaren gaan we hier de natuurverbinding in zuidelijke richting doortrekken tot aan de Pannenhoef. Op dit laatste landgoed vormden we de afgelopen 40 jaar de weilanden om naar bloemrijk grasland en veranderden we naaldbos in aantrekkelijk gemengd bos. Ook herstelden we hier 11 vennen in hun oude glorie. Ook in de Krabbebosschen doen we aan natuurontwikkeling. 

Wandelen langs vennen en bloemrijke graslanden

De landgoederen Blauwe Kamer, Krabbebosschen en Vloeiweide liggen zeg maar onder de rook van Breda. De Vloeiweide kent een aangrijpende en ontroerende oorlogsgeschiedenis. Voor de Pannenhoef moet je een eindje – zo’n 20 kilometer – fietsen. Vanaf de parkeerplaatsen aan de rand van dit landgoed vertrekken diverse wandel- en ruiterroutes door het gebied. Ook de vogelkijkhut, die uitkijkt over het ven De Flesch, is een bezoek meer dan waard.

Activiteiten

Er zijn op het moment geen aankomende activiteiten.