Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk is onlosmakelijk verbonden met Brabants Landschap. Samen zorgen we ervoor dat een bezoek aan Landgoed Heeswijk er één is om niet snel te vergeten.

Beschermers mogen op vertoon van hun jaarkaart gratis met 2 volwassenen en 2 kinderen (tot 18 jaar) naar Kasteel Heeswijk, ook tijdens evenementen en op zondagmiddag.

Openingstijden
  • Dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur (vanaf 9 juli op vrijdag en zaterdag op van 11.00 tot 15.00 uur)
  • De Brasserie is op die dagen geopend vanaf 11.00 uur
  • Rondleidingen starten op dinsdag, woensdag, donderdag om 14.00 uur, op zondag om 13.00 en 15.00 uur. Woensdagmiddag kinderrondleiding 14.30 uur.

Rondleiding in je broekzak
Bij de receptie van het kasteel is een tablet te leen met daarop een audiogids (app) geïnstalleerd. Deze applicatie bestaat uit een GPS gestuurde rondleiding die volgt in welke ruimte de bezoeker zich bevindt om vervolgens te attenderen op interessante bezienswaardigheden in deze ruimte. Hierbij valt te denken aan wetenswaardigheden over de bewoners van het kasteel, maar ook historische gebeurtenissen, zoals de Tweede Wereldoorlog.

Audiogids 'Kasteel Heeswijk Spreekt!'
Dankzij deze applicatie wordt het voor bezoekers mogelijk om in eigen tempo het kasteel met bijgebouwen te ontdekken. Daar waar deze vroeger niet toegankelijk waren voor het grote publiek. De audiogids ‘Kasteel Heeswijk Spreekt!’ is ook verkrijgbaar voor smartphones via de App Store, Google Play Store en Windows Phone Store. Volg de instructies op het scherm en ontdek de geheimen van het kasteel en zijn bewoners!

Activiteiten

Er zijn op het moment geen aankomende activiteiten.