Werk in uitvoering

Brabants Landschap is in samenwerking met Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel gestart met het uitvoeren van restauratiewerkzaamheden aan Landhuis Haanwijk in Sint-Michielsgestel.

Wanneer:
Op maandag 16 oktober j.l. is gestart met de opbouw van de bouwplaats en het monteren van de gevelsteiger. De restauratie zal medio augustus 2018 gereed zijn.

Waarom:
Het onderhoud van het landhuis is erg hard nodig. In goed overleg met de oud eigenaar zijn de plannen zorgvuldig uitgewerkt. Dankzij de restauratie krijgen de bijzondere binnentuin en het landhuis zijn oorspronkelijke allure terug. Het landhuis is onderdeel van het Museaal Landschap Oud Herlaer. Hierin zal het Landhuis Haanwijk met haar ommuurde tuin ook een belangrijke plek gaan innemen. Het plan is gebaseerd op Natuur Cultuur en Kunst.

Hoe:
Het betreft een grootschalige restauratie (fase 1) waarbij het rijksmonument grondig wordt gerestaureerd. In fases wordt het metselwerk hersteld, de dakbedekking van de platte daken vervangen, kozijnen ramen en deuren in oude luister hersteld, het complete interieur wordt aangepakt en er wordt veel aandacht besteed aan het behoud van alle authentieke elementen. 

Met wie:
Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel gaat de restauratie uitvoeren, dit is een ERB gecertificeerd bedrijf en gespecialiseerd in dit soort restauraties. Brabants landschap is eigenaar van het Landgoed Haanwijk en bijbehorend landhuis.

Kijken
De restauratiewerkzaamheden zijn vanaf de straatzijde en het Romeins Museum Halder te bezien. 

Vragen:
Bel Wessel Zonneveld, bouwcoordinator bij Brabants Landschap 0411 622 775. Of mail info@brabantslandschap.nl

Verder lezen: